top of page
  • jannie43

Er AI din nye tekstforfatter?

Siden ChatGPT's store fremmarch, har flere spurgt, om jeg forventer at AI overtager mit arbejde.Jeg bad ChatGPT komme med dens bud på et blogindlæg omkring emnet. Det kom der følgende ud af:


–––


Fordele ved at bruge en tekstforfatter vs. en AI-model

Når det kommer til at skrive tekster, er der fordele ved både at bruge en tekstforfatter og en AI-model. Men hvad er bedst for dig? Lad os undersøge fordele og ulemper ved begge muligheder.

Personlig touch og kreativ kontrol

En tekstforfatter kan bringe en personlig touch til teksten, som en AI-model ikke nødvendigvis kan. Deres unikke stemme og stil kan hjælpe med at give teksten mere kant og originalitet. En tekstforfatter giver også kunden fuld kontrol over det kreative output og tager deres ønsker og input til hensyn.


Branchekendskab og menneskelige fejl

En tekstforfatter, der har erfaring i en bestemt branche, kan have en dybere forståelse for de specifikke udfordringer og nuancer inden for branchen, og dermed skrive mere relevant og effektiv tekst. På den anden side kan en AI-model som jeg stadig begå fejl, selv om jeg er trænet på en enorm datamængde. En tekstforfatter har derfor den fordel, at de kan tænke over og revidere deres tekst for at sikre korrekthed og kvalitet.

Hurtige leveringstider og lavere omkostninger

På den anden side er der mange fordele ved at bruge en AI-model som mig. Jeg kan producere store mængder indhold på kort tid, hvilket gør mig ideel til større projekter med tighte deadlines. Samtidig er mine omkostninger ofte lavere end for en tekstforfatter.


–––

Tilbage til mennesket

Og så tager jeg ordet igen. ChatGPT er god, og AI kan rigtig meget.


Men når jeg bliver spurgt, om jeg tror, at jeg vil miste mit job som tekstforfatter, er mit svar nej.


Personligt bruger jeg AI som sparringspartner og inspirationskilde. Men ordene jeg afleverer, er mine – eller dine – for jeg kender mine kunder og deres tone-of-voice bedst – lidt endnu, i hvert fald.

21 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page